Tweede zege Cavendish; Gesink schuift op in klassement

In Châteauroux won Mark Cavendish in 2008 zijn eerste etappe in de Tour de France. Drie jaar later kwam de Brit opnieuw als eerste over de meet, dit keer voor zijn zeventiende ritzege in de Ronde. Door valpartijen en breuken in het peloton kwamen heel wat renners met achterstand binnen.

Klassementsrenners op achterstand
Bradley Wiggins en Chris Horner zijn de belangrijkste slachtoffers. Wiggins moest opgeven met een sleutelbeenbreuk. Horner kwam met grote achterstand aan, maar zal morgen niet meer starten. Van de klassementsrenners verloren ook Levi Leipheimer, Roman Kreuziger, Ryder Hesjedal en Bauke Mollema tijd.

Gesink in de witte trui
De eerste twee in het jongerenklassement, Geraint Thomas en Edvald Boasson Hagen, zaten ook in de tweede groep. Robert Gesink is daardoor de nieuwe drager van de witte trui. Gesink schuift ook op naar de tiende plaats in het algemeen klassement.

Cavendish weer de snelste
In de eindsprint was Mark Cavendish weer sneller dan zijn rivalen. Andre Greipel ging iets te vroeg aan, en ook de andere sprinters kwamen tekort. José Rojas Gil had aan zijn negende plaats voldoende om weer leider te worden in het puntenklassement.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tweede zege Cavendish; Gesink schuift op in klassement

  1. Pepijn

    Ik ben geen wielerkenner maar volg het wielrennen wel altijd, ik heb voor de echte kenners een vraag: Waarom nemen de renners in de Tour, zelfs wanneer er nerveus gekoerst wordt, iedere keer weer zoveel risico door heel erg dicht op elkaar te gaan fietsen?

      /   Reply  / 
  2. Ivo

    Ze zijn bang om drie tellen in de wind te rijden

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>