Luis Leon Sanchez bezorgt Rabo etappezege

Na de kommer en kwel van de afgelopen dagen zorgde Luis Leon Sanchez ervoor dat er toch eens wat te vieren valt bij het team van Rabobank. In Saint-Flour won Sanchez de sprint bergop van Thomas Voeckler en Sandy Casar.  Johnny Hoogerland – weer leider in het bergklassement -  en Juan Antonio Flecha zaten ook bij dit groepje, maar zij werden het slachtoffer van een aanrijding met een volgwagen.

Aanvankelijk maakte ook Niki Terpstra deel uit van de sterke kopgroep, maar de Noord-Hollander kon het tempo op de beklimmingen niet volgen. Het peloton liet de groep uitlopen na de zware valpartij in de afdaling van de Col de Peyrol. Philippe Gilbert kwam als eerste van het peloton binnen op vier minuten. Thomas Voeckler is de nieuwe leider in het algemeen klassement, Luis Leon Sanchez staat tweede op 1 minuut 49.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>