Andre Greipel heeft zijn revanche op Cavendish

Andre Greipel heeft de Touretappe van Aurillac naar Carmaux aangegrepen om revanche te nemen op Mark Cavendish. In een rechtstreeks duel wist Greipel zijn aartsrivaal achter zich te houden.

Gilbert weer in de aanval
Op de laatste helling van de dag werd de koers weer eens hard gemaakt door Philippe Gilbert die het hele peloton uit elkaar reed. Slechts Gele truidrager Voeckler, Tony Martin, Tony Gallopin en een sterke Dries Devenyns konden volgen. De vijf konden echter niet voorop blijven. Gilbert probeerde het nog even alleen, maar ook die solo was geen lang leven beschoren.

Voorbereiding Cavendish ontregeld
De aanval van Gilbert bleek toch van waarde. De renners van HTC Highroad – die voor de laatste helling de koers controleerden – moesten volle bak rijden om Cavendish weer naar het peloton te brengen. In de eindsprint was van een treintje dan ook geen sprake. Na nog enkele uitvallen in de slotkilometers, waarbij ook Rob Ruijgh zich niet onbetuigd liet, moesten de sprinters het dus zelf uitvechten.

Greipel verslaat zijn rivaal
Andre Greipel wist zich uitstekend te positioneren in het wiel van Cavendish. Toen de Brit aanging, kon Greipel makkelijk volgen om er in de laatste meters voorbij te gaan. De verstandhouding tussen beide sprinters is sinds vorig jaar zeer slecht. De destijds in topvorm verkerende Greipel miste de Tour omdat zijn ploegmaat Cavendish geen tweede sprinter in zijn team duldde.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Andre Greipel heeft zijn revanche op Cavendish

  1. Pingback: De Tour vandaag: voorlopig de laatste vlakke etappe | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>