De Tour vandaag: wie kan mee over de Aubisque?

route etappe Pau Lourdes Tour 2011De Touretappe van vandaag is de minst lastige van de drie ritten in de Pyreneeën. Tussen Pau en Lourdes hoeft eigenlijk maar één echte berg worden beklommen, de Col d’Aubisque, waarvan de top op ruim 40 kilometer van de finish ligt.

Nu de verschillen in het algemeen klassement wat zijn opgelopen, worden de kansen voor ontsnappingen beter. Het zou best eens kunnen dat een vroege aanval vandaag tot het einde reikt. Anderzijds is het ook mogelijk dat er nog een tamelijk groot peloton bijeen is na de beklimming van de Aubisque. Renners als Gilbert, Rojas en Hushovd hebben dan best kans op een ritzege.

De gele trui zal ook vanavond nog wel om de schouders van Voeckler hangen. De mannen uit de top van het klassement zullen het elkaar op de Aubisque niet al te moeilijk maken. Wel zou Samuel Sanchez de anderen best eens uit het wiel kunnen rijden in de afdaling om zo nog wat van zijn achterstand goed te maken.
profiel etappe Pau Lourdes Tour 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>