Onder de loep: Omega Pharma-Quick Step

Het wielerjaar 2012 belooft spanning en sensatie met de klassiekers, de drie grote ronden, de Olympische Spelen in Londen en natuurlijk het WK in Valkenburg. Tijd voor een rondje langs de verschillende wielerploegen. Hoe ziet de selectie eruit? Wat zijn de doelstellingen? In deze aflevering: Omega Pharma-Quick Step.

Zwak seizoen
Quick Step beleefde vorig jaar een uitermate zwak seizoen. De ploeg van manager Patrick Lefevere boekte slechts acht overwinningen, waarvan het merendeel in onbeduidende koersen. Alleen de zege van Tom Boonen in Gent-Wevelgem mocht er wezen.

Dit jaar is Quick Step uit op revanche. Dankzij de nieuwe hoofdsponsor Omega Pharma kon de ploeg zich deze winter flink versterken.

Vertrokken
Na vorig seizoen nam Quick Step afscheid van liefst tien coureurs, onder wie onze landgenoot Addy Engels, die nu ploegleider is bij Project 14ti, en de Belgen Kevin van Impe en Kevin Seeldraeyers. Van Impe vond onderdak bij Vacansoleil-DCM, Seeldraeyers koos voor een avontuur bij de Kazakse wielerploeg Astana.

Nieuw
Met het geld van Omega Pharma werden twaalf renners aangetrokken. En het zijn bepaald niet de minsten. De belangrijkste transfer is die van Tony Martin. De Duitser is nu al de huizenhoge favoriet voor het goud op de Olympische tijdrit. Met zijn capaciteiten in de race tegen de klok maakt Martin dit jaar ook kans op een hoofdrol in de Tour de France.

Leipheimer
Behalve Martin nam Quick Step nog vijf renners over van het ter ziele gegane HTC Columbia, onder wie de Slowaakse broers Peter en Martin Velits en de Duitse veteraan Bert Grabsch. Opmerkelijk is de komst van Levi Leipheimer. De Amerikaan was na de fusie met Leopard Trek overbodig geworden bij Radioshack. En dat terwijl hij vorig seizoen nog de Ronde van Zwitserland won. Dat deed hij onder andere via een puike tijdrit. Voor de komende Tour geldt Leipheimer dan ook als dark horse.

Belgische karakter
Omega Pharma-Quick Step heeft het Belgische karakter van de ploeg nog wat opgepoetst met het aantrekken van Stijn Vandenbergh (Katusha) en Serge Pauwels (Sky). Die laatste renner is vooral bekend van de Giro 2009, toen hij nog voor Cervelo reed. In de vijftiende etappe werd Pauwels door ploegleider Jean-Paul van Poppel teruggefloten om kopman Carlos Sastre bij te staan, terwijl hij op het punt stond een etappe te winnen. Het leidde tot een ware volkswoede in België.

Selectie
Marco Bandiera, Tom Boonen, Matthew Brammeier, Dario Cataldo, Sylvain Chavanel, Francesco Chicchi, Gerald Ciolek, Kevin De Weert, Dries Devenyns, Andrew Fenn, Michal Golas, Bert Grabsch, Iljo Keisse, Michal Kwiatkowski, Levi Leipheimer, Nikolas Maes, Tony Martin, Serge Pauwels, Jerôme Pineau, Frantisek Rabon, Gert Steegmans, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Matteo Trentin, Stijn Vandenbergh, Guillaume Van Keirsbulck, Kristof Vandewalle, Martin Velits, Peter Velits en Julien Vermote.

Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Onder de loep: Omega Pharma-Quick Step

 1. Pingback: Onder de loep: Radioshack Nissan-Trek | Wielrennen

 2. Pingback: Langeveld kopman GreenEdge in Omloop | Wielrennen

 3. Pingback: Onder de loep: Katusha | Wielrennen

 4. Pingback: Onder de loep: Sky Procycling | Wielrennen

 5. Pingback: Parijs-Nice: eerste duels tussen tijdrijders | Wielrennen

 6. Pingback: Wiggins deelt eerste klap uit | Wielrennen

 7. Pingback: Voorbeschouwing 47ste Tirreno-Adriatico | Wielrennen

 8. Pingback: Voorjaarsklassiekers 2012 op een rij | Wielrennen

 9. Pingback: Terpstra opent Vlaamse wielerweek met knappe zege | Wielrennen

 10. Pingback: Wie verslaat Cancellara in E3-Prijs? | Wielrennen

 11. Pingback: Boonen stelt kandidatuur voor Vlaanderen | Wielrennen

 12. Pingback: Deelnemers, kanshebbers en parcours voor Gent-Wevelgem | Wielrennen

 13. Pingback: Kanshebbers Ronde van Vlaanderen 2012 | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>