Onder de loep: Liquigas-Cannondale

Het wielerjaar 2012 belooft spanning en sensatie met de klassiekers, de drie grote ronden, de Olympische Spelen in Londen en natuurlijk het WK in Valkenburg. Tijd voor een rondje langs de verschillende wielerploegen. Hoe ziet de selectie eruit? Wat zijn de doelstellingen? In deze aflevering: Liquigas-Cannondale.

Minder jaar
Liquigas-Cannondale is de meest succesvolle Italiaanse teams van de afgelopen jaren. Vooral in 2010 deed de ploeg van zich spreken met overwinningen van Ivan Basso in de Giro en Vincenzo Nibali in de Vuelta. Vorig jaar was het allemaal iets minder. Basso kwam er in de Tour niet aan te pas en Nibali behaalde in 2011 zelfs geen enkele overwinning.

Grootste talent
Toch bleef Liquigas niet helemaal met lege handen dankzij Peter Sagan. De jonge Slowaak won twee etappes in de Ronde van Zwitserland en drie in de Vuelta. Hij geldt als een van de grootste talenten in het profpeloton. Dit jaar zal Sagan naast Basso en Nibali uitgespeeld worden als kopman. Overigens rijdt zijn twee jaar oudere broer Juraj ook in dienst van Liquigas.

Vertrokken
Liquigas raakte Jacopo Guarnieri en Simone Ponzi kwijt aan Astana. Davide Cimolai stapte over naar Lampre-ISD, de andere Italiaanse formatie in de UCI World Tour.

Nieuw
Daniele Ratto werd overgenomen van het ter ziele gegane Geox en de Colombiaan José Sarmiento kwam over van Acqua e Sapone. Verder maakten twee talenten uit de opleidingsploeg de overstap naar het eliteteam: Stefano Agostini en Moreno Moser, neef van de Italiaanse wielerlegende Francesco Moser.

Selectie
Valerio Agnoli, Stefano Agostini, Ivan Basso, Carlos Betancur, Maciej Bodnar, Federico Canuti, Eros Capecchi, Damiano Caruso, Mauro Da Dalto, Tiziano Dall’Antonia, Timmy DugganTed King, Kristijan Koren, Paolo Longo Borghini, Alan Marangoni, Moreno Moser, Vincenzo Nibali, Dominik Nerz, Daniel Oss, Maciej Paterski, Daniele Ratto, Fabio SabatiniJuraj Sagan, Peter Sagan, Cristiano Salerno, Josè Sarmiento, Sylwester SzmydAlessandro Vanotti en Elia Viviani.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Onder de loep: Liquigas-Cannondale

  1. Pingback: Onder de loep: Astana | Wielrennen

  2. Pingback: Wildcards uitgedeeld voor Ronde van Polen | Wielrennen

  3. Pingback: Vacansoleil scoort ook goed in Tirreno-Adriatico | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>