Onder de loep: Euskaltel-Euskadi

Het wielerjaar 2012 belooft spanning en sensatie met de klassiekers, de drie grote ronden, de Olympische Spelen in Londen en natuurlijk het WK in Valkenburg. Tijd voor een rondje langs de verschillende wielerploegen. Hoe ziet de selectie eruit? Wat zijn de doelstellingen? In deze aflevering: Euskaltel-Euskadi.

Primeurs
Voor Euskaltel-Euskadi was 2011 een jaar van primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis van de Baskische ploeg werden etappezeges behaald in alle grote ronden. Verantwoordelijk daarvoor waren Igor Anton, Mikel Nieve en Samuel Sanchez, niet geheel toevallig de drie kopmannen van de ploeg. Met Samuel Sanchez werd ook voor het eerst een trui in de wacht gesleept. De Asturiër, de enige renner in de selectie zonder Baskisch bloed in de aderen, won de bolletjestrui in de Tour de France.

Kleinste selectie
Van alle wielerploegen in de UCI World Tour heeft Euskaltel de kleinste selectie. De Baskische ploeg begint het nieuwe wielerjaar met slechts 23 renners. Euskaltel heeft ook het kleinste budget, maar daar zou volgend jaar wel eens verandering in kunnen komen. Door een wijziging in de organisatiestructuur krijgt de ploeg dan meer financiële armslag. Daarmee kan de selectie zowel kwantitatief als kwalitatief worden versterkt.

Vertrokken
Koldo Fernández heeft Euskaltel na jaren trouwe dienst verlaten om voor Garmin-Barracuda te koersen. Jónathan Castroviejo rijdt nu voor Movistar en Francisco Aramendia voor Caja Rural. De sprinter Iñaki Isasi heeft een punt achter zijn loopbaan gezet om ploegleider te worden.

Nieuw
Aan grote transfers doet Euskaltel niet vanwege de beperkte financiële middelen. De ploeg is versterkt met drie talenten uit de eigen opleidingsploeg Orbea: Victor Cabedo, Ricardo Garcia en Adrián Sáez de Arregi.

Selectie
Igor Antón, Mikel Astarloza, Jorge Azanza, Pello Bilbao, Victor Cabedo, Pierre CazauxRicardo Garcia, Gorka Izagirre, Jon Izagirre, Mikel Landa, Egoi Martinez, Miguel Minguez, Mikel Nieve, Juan José Oroz, Alan Perez, Ruben Perez, Adrián Sáez de Arregui, Samuel Sanchez, Romain Sicard, Amets Txurruka, Pablo Urtasun, Ivan Velasco en Gorka Verdugo.

 

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Onder de loep: Euskaltel-Euskadi

  1. Pingback: Onder de loep: Movistar | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>