Westra hoog op ranglijst UCI

Door zijn geweldige prestatie in Parijs-Nice is Lieuwe Westra met stip de top tien van de UCI-ranking binnengekomen. De Fries staat nu op de vijfde plaats. In het ploegenklassement is Vacansoleil-DCM opgeklommen naar de vierde plaats. Rabobank moet het voorlopig doen met een zeer bescheiden vijftiende plaats.


Leider

Leider in het individuele klassement is Alejandro Valverde van Movistar. De van een dopingschorsing teruggekeerde Spanjaard scoorde goed in zowel de Tour Down Under als Parijs-Nice en heeft nu 167 punten vergaard.

Ex aequo
Op de tweede plaats staan ex aequo Vincenzo Nibali en Bradley Wiggins met allebei 112 punten. De Siciliaan van Liquigas-Cannondale verdiende zijn totaal met een etappezege en de eindoverwinning in de Tirreno-Adriatico, de Brit van Sky Procycling met de proloog en de eindzege in Parijs-Nice. Twee punten daarachter volgt Simon Gerrans van GreenEdge. De Australiër won in januari de Tour Down Under.

Hoog in ranking
Behalve Westra heeft Vacansoleil-DCM ook Johnny Hoogerland hoog in de ranking staan. De Zeeuw is door zijn prestatie in de Tirreno-Ariatico opgeklommen naar de twaalfde stek. De twee Nederlanders zorgen samen voor de hoge klassering van Vacansoleil-DCM in het ploegenklassement.

Ploegenklassement
De eerste plaats bij de teams wordt ingenomen door RadioShack-Nissan-Trek. Vooral Chris Horner en Tiago Machado halen de punten binnen voor de Amerikaanse formatie. Sky Procycling bezet de tweede plaats dankzij Wiggins, Mark Cavendish en Edvald Boasson Hagen. Nummer drie Movistar moet het vooral hebben van Valverde.

Slechter
Rabobank haalde tot nu toe slechts 27 punten binnen (Matthews, Sanchez en Renshaw) en staat daarmee vijftiende. Alleen Garmin-Barracuda en Saxo Bank doen het nog slechter. Garmin kon onlangs juichen om de winst van Sep Vanmarcke in Omloop Het Nieuwsblad, maar die koers telt niet mee voor de UCI World Tour.

Rankings
Op de site van de UCI kun je de volledige rankings vinden.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>