Kittel mag Cavendish uitdagen in Tour

Het kon eigenlijk niet uitblijven: Argos-Shimano heeft van de Amaury Sport Organisation (ASO) een uitnodiging gekregen voor de Tour de France. Het wordt dus uitkijken deze zomer naar de sprintduels tussen de Duitser Marcel Kittel en wereldkampioen Mark Cavendish.

Gecharmeerd
Directeur Christian Prudhomme van de Société du Tour de France liet maanden geleden al doorschemeren gecharmeerd te zijn van de sprintkwaliteiten van Kittel. “Die kan mooie duels uitvechten met Cavendish,” liet hij toen optekenen.

UCI World Tour
Eerder ontving de Nederlandse wielerploeg van de ASO al wildcards voor de klassiekers Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. De derde Nederlandse wielerploeg, na Rabobank en VacanSoleil-DCM, was ook al van de partij in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem en rijdt zo dus een aanzienlijk deel van de UCI World Tour.

Geldschieter
Argos-Shimano begon het seizoen onder de naam Project 1t4i. Vorige week werd bekend dat oliebedrijf Argos de komende drie jaar als voornaamste geldschieter gaat fungeren. Bij die presentatie was Prudhomme ook aanwezig. Dat versterkte het vermoeden dat Argos door de ASO uitverkoren zou worden.

Skil
Argos deed onder de oude naam Skil in 2009 al eens mee aan de Ronde van Frankrijk en maakte vooral indruk in de ‘waaieretappe’ naar La Grande Motte. In de finale brak het peloton toen in verschillende waaiers uiteen. In de eerste groep zaten behalve Lance Armstrong en Fabian Cancellara ook zes renners van Skil. Helaas bleek ook Cavendish van de partij. De huidige wereldkampioen won die etappe toen voor Thor Hushovd.

Tourknuffel
Ook de dagelijkse martelgang van Kenny van Hummel in de Tour van 2009 maakte veel los. De sprinter deed alle moeite om in de bergetappes op tijd binnen te zijn en was dagenlang de bezitter van de rode lantaarn. Een val in de zeventiende etappe maakte dat hij die ’prijs’ uit handen moest geven. Na zijn opgave bleek hij in Nederland uitgegroeid te zijn tot nationale Tourknuffel. Van Hummel rijdt inmiddels voor VacanSoleil-DCM.

Wildcards
Bij de verdeling van de wildcards voor de Tour 2012 zaten eigenlijk helemaal geen verrassingen. Behalve Argos zijn ook de Franse formaties van Cofidis (Rein Taaramäe), Europcar (Thomas Voeckler en Pierre Rolland) en Saur-Sojasun (Jerome Coppel) uitgenodigd.

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>