Seizoen Andy Schleck lijkt voorbij

Naar alle waarschijnlijkheid kan Andy Schleck een streep zetten door de rest van het wielerseizoen 2011. De Luxemburger liep in het Criterium du Dauphiné een gebroken heup op. Normaal gesproken staat vier tot zes weken voor een dergelijke blessure, maar het genezingsproces verloopt bij Schleck veel langzamer dan verwacht.

Rentree
De jongste van de gebroeders Schleck hoopte stiekem zijn rentree te kunnen maken in de Olympische wegwedstrijd op 28 juli in Londen. Dat zit er echter niet in. Volgens de Luxemburgse krant Wort.lu kan het herstel van Andy nog wel eens maanden in beslag nemen.

Windstoot
Schleck kwam begin juni in het Criterium du Dauphiné hard ten val in de vierde etappe, een 53,5 kilometer lange individuele tijdrit van Villié-Morgon naar Bourg-en-Bresse. De Luxemburger werd door een plotselinge windstoot van zijn fiets geblazen. Hij reed nog twee dagen door, maar moest vanwege de pijn uiteindelijk toch opgeven. Pas daarna werd de breuk in zijn bekken geconstateerd.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>