Ciolek stunt in Milaan-San Remo

Een ongebruikelijke uitvoering van Milaan-San Remo heeft een zeer verrassende winnaar opgeleverd: Gerald Ciolek. De Duitser van de Zuidafkrikaanse wielerploeg MTN Qhubeka was alle favorieten te slim af.

Sneeuw
Milaan-San Remo wordt ook wel kozend La Primavera genoemd, maar van lente was in Noord-Italië absoluut geen sprake. Door hevige sneeuwval moest de koers zelfs geneutraliseerd worden. Besloten werd om twee beklimmingen uit het parcours te halen. Na de herstart reed het peloton in de stromende regen, stevige wind en ijzige kou langs de kust naar San Remo.

Slagveld
De barre weersomstandigheden zorgden voor een waar slagveld. Onder andere Tom Boonen, Niki Terpstra, Matthew Goss, Lars Petter Nordhaug en Vincenzo Nibali behoorden tot de gesneuvelden.

Finale
In de finale leek Sylvain Chavanel (Quick Step) over de sterkste benen te beschikken, maar de Fransman kon Ian Stannard van Sky maar niet van zich afschudden. Na de Poggio kregen de twee gezelschap van Peter Sagan, Fabian Cancellara, Luca Paolini en Gerald Ciolek. Zij hadden zich losgemaakt uit een al sterk uitgedund peloton.

Sprint
In de sprint ging topfavoriet Sagan door toedoen van Chavanel iets te snel aan, waardoor Ciolek de Slowaak op de valreep nog voorbij kon steken. Cancellara kwam luttele centimeters te kort op Sagan, maar finishte wel op het podium. Bekijk zelf de uitslagen op WVcycling.

Wildcard
De Duitser was na afloop sprakeloos en overdonderd. “We hebben vandaag alles meegemaakt, met die sneeuw en regen. Een ongelooflijk mooie zege voor mij en mijn ploeg.” MTN Qhubeka mocht aan Milaan-San Remo meedoen via een wildcard.

UCI World Tour
Chavanel kwam als vierde over de finish en is nu leider in de individuele ranking van de UCI. Tom-Jelte Slagter staat derde in dat klassement door zijn overwinning in de Tour Down Under. De kopman van Blanco moest vandaag de strijd staken, net als veel zijn ploegmaats.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>