Chris Horner naar Lampre-Merida

Chris Horner hoeft niet meer op zoek naar een nieuwe ploeg. Hij tekende eind januari voor Lampre-Merida, zo bevestigde de Italiaanse ploeg op Twitter. Daarmee blijft de 42-jarige Amerikaan te zien in de WorldTour.

Chris Horner moet direct aan de bak. De oude rot is namelijk beoogd kopman voor de Giro d’Italia. Lampre-Merida vertrouwt erop dat Horner  nog dezelfde kwaliteiten in huis heeft als eind vorig seizoen. In de Ronde van Spanje liet hij in de bergen niet de minste namen achter. Door Nibali en Valverde zijn rug te laten zien ging de Amerikaan er met het eindklassement vandoor.

De 42-jarige kwam zonder ploeg te zitten nadat RadioShack-Nissan hem geen nieuw contract aanbood. Horner deed er vervolgens alles aan om een plekje bij een andere WorldTour ploeg te bemachtigen. Voor lange tijd leek het erop dat geen enkele WorldTour-ploeg hem een contract wilde aanbieden. Een avontuur bij het kleine, continentale Christina Watches leek daarom het hoogst haalbare voor de klimmer. Tot nu, Lampre-Merida toonde toch ineens belangstelling en de Italiaanse ploeg en Horner zijn tot een akkoord gekomen.

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>