MGF is de nieuwe doping, ook in wielerwereld?

Een journalist van het Duitse WDR heeft kunnen aantonen hoe makkelijk het is om aan een nieuwe soort doping te komen. De journalist verkreeg het middel, genaamd Full Size MGF, zeer gemakkelijk als undercover.

MGF is nog niet te traceren in het menselijk lichaam omdat het een groeihormoon is. Tot nu toe is de nieuwe doping alleen nog maar op dieren getest en de gevolgen voor het menselijk lichaam zijn daarom nog niet bewezen. Wel gaan er geruchten dat enkele sporters het groeimiddel al gebruikt hebben.

Het nieuws komt op een ongelukkig moment. In Rusland beginnen deze week de Olympische Spelen. Dat het middel ook juist door een Russische wetenschapper is uitgevonden maakt de situatie nog klemmender.

Vorig wielerseizoen hebben we enkele onverwachte resultaten gehad. Vooral de overwinning in de Vuelta van Chris Horner was zeer onverwachts. De Amerikaan werd dan ook al gauw beschuldigd van doping. Ook twijfelen critici aan de overwinning van Chris Froome in de Tour de France. We mogen hopen dat deze winnaars “clean” zijn geweest!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>