Niki Terpstra wint in Qatar! (+video & uitslagen)

Niki Terpstra heeft zijn eerste zege van 2014 te pakken! Zijn zege is automatisch ook de eerste van een Nederlandse renner dit jaar. Terpstra was de beste sprinter van een vijftal vluchters in de openingsetappe van de Ronde van Qatar. De Nederlander liet de Belg Jurgen Roelandts en de Zwitser Michael Schär achter zich. Terpstra mag zijn leiderstrui gaan verdedigen in de komende etappes van de ronde in het Midden-Oosten.

Niki Terpstra pakt de overwinning!

Er stond, zoals verwacht, een flinke wind tijdens de etappe. Dit zorgde voor de nodige waaiervorming. Een groep vluchters koos voor de aanval maar werd in de finale weer bijgehaald door een uitgedund peloton. De groep bleef echter niet bij elkaar. Met nog dertig kilometer te gaan koos een vijftal renners het hazenpad: Elmiger, Schär Roelandts, Van Keirsbulck en Terpstra. Het peloton zat het vijftal op de hielen maar Martin Elmiger zorgde ervoor, met een aanval in de slotkilometer, dat de kopgroep wegbleef. De Nederlandse renner van Omega Pharme-Quick step was de enige renner die kon volgen en was uiteindelijk sterker dan de Zwitser is de sprint.

Uitslagen:

Video:

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model

1 Reacties // Reageer

One thought on “Niki Terpstra wint in Qatar! (+video & uitslagen)

  1. Geert

    Prachtige zege!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>