Kwiatkowski wint in de Algarve, Horner toont vormbehoud (+uitslagen)

In de ronde van de Algarve heeft Kwiatkowski de tweede etappe op zijn palmares bijgeschreven. In de Portugese etappekoers was de Pool van OmegaPharma-QuickStep de beste in een heuvelachtig parcours. Rui Costa en Alberto Contador eindigde  op een kleine achterstand op plek twee en drie. Met zijn zege pakte Kwiatkowski ook de leiderstrui. Wilco Kelderman werd vijftiende, Steven Kruijswijk eindigde op de 26ste positie. 

De kopgroep van de dag bestond uit de sprinter Démare, Pichot en Senechal. Veel ruimte van het peloton kreeg het drietal niet en na 110 kilometer werden de drie Fransen weer ingerekend. Na nog enkele tevergeefse vluchtpogingen leidde Belkin Pro Cycling het peloton naar de voet van de slotklim.

Op de laatste beklimming besloot Michal Kwiatkowski om te demarreren. Alleen Prades, Contador en Rui Costa konden meekomen met de Pool. Een tweede aanval van Kwiatkowski konden de drie echter niet parreren en de voor OmegaPharma-QuickStep rijdende Pool kwam solerend over de streep.

Chris Horner toonde zijn vorm. Hij kwam als zevende over de meet.

Uitslag:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>