Valverde klopt Bauke Mollema in Ruta del Sol (+uitslagen & video)

Alejandro Valverde heeft Bauke Mollema verslagen in de tweede etappe van de Ruta del Sol. De Spanjaard van Movistar wist in een sprint bergop Mollema achter zich te laten. Daarmee verstevigde Valverde zijn leiderstrui. Gisteren won de Spanjaard ook al de proloog. Tom Dumoulin eindigde die tijdrit op een tweede plek. Vandaag kon de Nederlander niet met de beste mee en verloor daarmee zijn tweede positie in het algemeen klassement.

De kopgroep van de dag kreeg van het peloton een maximale voorsprong van bijna zeven minuten. In de kopgroep zaten naast de Belgen Nico Sijmens en Tom Van Asbroeck ook de Nederlander Lennard Hofstede. Op iets meer dan tien kilometer voor de finish werden zij ingerekend.

Jakub Fuglsang besloot na de hergroepering in de aanval te gaan. Team Sky hield het tempo echter hoog en de Deen werd al gauw weer bijgehaald. Wigging kon bergop niet meekomen met de beste klimmers van het peloton en daarom probeerde Team Sky Richie Porte uit te spelen. Op de steile slotklim bleek Valverde verreweg over de beste klimbenen te beschikken. Hij liet met speels gemak de tegenstand zijn rug zien. Mollema moest genoegen nemen met een uitstekende tweede plek.

Bekijk Laurens ten Dam zijn rit op Strava

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>