Martijn Keizer per direct naar Belkin Pro Cycling

Martijn Keizer heeft per direct de overstap gemaakt naar de WorldTour-formatie Belkin Pro Cycling. De 25-jarige Nederlanders tekende al een contract voor dit seizoen bij het continentale Veranclassic-Doltcini Flanders maar gaat nu alsnog aan de slag bij Belkin.

Drie jaar geleden maakte de renner uit Muntendam zijn profdebuut bij Vacansoleil-DCM. In dat jaar behaalde Keizer zijn eerste profzege en een knappe derde plek in het Nederlands kampioenschap tijdrijden.

Vacansoleil hield echter op met bestaan en Keizer kon niet snel onderdak vinden bij een nieuwe ploeg. Uiteindelijk kon Keizer terecht bij Veranclassic. Dat contract wordt nu ongedaan gemaakt.

Zowel Keizer als Nico Verhoeven zijn het erover eens dat dit een buitenkansje is. Verhoeven merkte op dat hij, vanwege het drukke programma, af en toe krap in de renners zat. Met Martijn Keizer hoopt Verhoeven dit probleem opgelost te hebben.

Keizer zelf reageert uiterst tevreden op zijn overstap naar Belkin. “Dit is een enorme kans om mijzelf te ontwikkelen. Dit is keigaaf,” aldus Keizer, “nadat Vancansoleil-DCM ermee ophield heb ik lang getwijfeld of ik wel door zou gaan.” Uiteindelijk besloot de jonge renner om een jaar als amateur te gaan rijden en op die manier weer prof te worden. En met succes blijkt nu. “Dat het zo snel zou lukken had ik absoluut niet verwacht,” aldus de Groninger, “Ik kijk er naar uit om met de ploeg dit jaar wedstrijden te rijden.”

De eerste wedstrijden die de renner uit Muntendam zal gaan rijden zijn Classic Sud Ardèche en Drôme Classic.

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>