Hevige commotie rondom Milaan-San Remo 2014, wie doen er nou eigenlijk wel en niet mee?

Er was de afgelopen tijd veel commotie rondom Milaan-San Remo. De organisatie had vorig jaar de route voor de klassieker in Italië dit seizoen drastisch veranderd. Dit zorgde voor wisselende reacties. Klimmers en puncheurs waren blij met het ietwat heuveliger parcours. Sprinters waren niet te spreken over de veranderingen. Alle reacties draaiden maar om één puistje, de Pompeiana.

De winnaar van Milaan-San Remo 1913

De organisatie heeft deze week besloten om de Pompeiana te schrappen uit het parcours. Door de eventuele slechte weersomstandigheden is het te gevaarlijk om het peloton erover te laten rijden. “De wegen naar de top zijn al afgesloten en er blijft gewoon te weinig tijd over om de schade aan het wegdek te herstellen”, schrijft de organisatie in een persbericht. “We kunnen niet verzekeren dat de wegen op 23 maart, wanneer de koers plaatsvindt, klaar zullen zijn. Zeker als het weer slecht blijft.”

Het profiel van Milaan-San Remo 2014

Door deze schrapping hebben sprinters meer kansen op de overwinning. OmegaPharma-QuickStep neemt bijvoorbeeld Cavendish en Boonen mee naar Italië. “We nemen Cavendish mee als onze sprinter, maar pas op de dag voor de wedstrijden besluiten we wat de tactiek gaat worden, niet twee weken van te voren”, zegt Lefevere, “Ook met Boonen hebben wij een favoriet in huis voor de overwinning.”

Marcel Kittel laat de koers alsnog aan zich voorbij gaan. Bij Giant-Shimano, de ploeg van Kittel, is geen twijfel: “Wij blijven bij ons oorspronkelijk programma. John Degenkolb zal daar onze kopman zijn. Marcel Kittel rijdt ook na de parcourswijziging geen Milaan-San Remo”, zegt manager Iwan Spekenbrink in De Telegraaf.

André Greipel liet eerder weten door de wijziging wél aan de start te verschijnen. Chris Froome doet niet mee aan deze eendagskoers. Hij doet aan geen enkele klassieker mee. Dat vertelde de winnaar van de voorbije Tour de France aan Sporza. De wedstrijden passen niet in zijn programma. Alejandro Valverde maakte deze week ook bekend dat hij niet zal starten.

Ook zullen Peter Sagan, Philippe Gilbert, Greg van Avermaet, Alexander Kristoff, Bryan Coquard, en Gerald Ciolek zeer waarschijnlijk deelnemen.

Huidige deelnemerslijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>