Contador imponeert op steile slotklim (30%) Tirreno-Adriatico 2014

De Spanjaard Alberto Contador heeft een voorschot genomen op de eindzege in Tirreno-Adriatico. De Tinkoff-coureur won na de vierde ook de vijfde etappe en kreeg dankzij zijn magistrale zege ook de leiderstrui om de schouders.

Contador plaatste de beslissende aanval op de Passo Lanciano en ging op rampkoers. De Spanjaard raapte op weg naar de 600 meter lange slotklim de Muro di Guardiagrele (met pieken tot 30 procent) de een na de andere vluchter op en liet elke concurrent achter zich. De Duitser Simon Geschke (Giant-Shimano) werd tweede, voor de Amerikaan Benjamin King (Garmin).

Het voornaamste slachtoffer was Michal Kwiatkowski. De Poolse klassementsleider moest al rap passen en verloor enkele minuten. Nairo Quintana is nu Condadors naaste belager: de Columbiaan gaf 1.50 toe en staat nu op 2.08 van de Spanjaard in het klassement. Roman Kreuziger (Tinkoff) staat op 2.08 derde.

Uitslagen:

Video:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>