Mezgec juicht wederom in Ronde van Catalonië (+beeld)

Luka Mezgec heeft zijn derde ritzege in de Ronde van Catalonië geboekt. De Sloveen van de Giant-Shimano ploeg won al de eerste twee etappes van deze ronde en was in de vijfde etappe wederom de snelste in de massasprint. Julian Alaphilippe werd tweede, Samuel Dumoulin derde.

Steven Kruijswijk maakte deel uit van de kopgroep van de dag. Kans op een dagsucces was er geen moment en op 27 kilometer voor de finish waren alle vluchters ingerekend. Alberto Contador demarreerde op het laatste klimmetje van de dag. In de afdaling kreeg de Spanjaard gezelschap van Jakob Fuglsang maar ook zij konden niet uit de klauwen van het peloton blijven. De etappe eindigde vervolgens in een massasprint en opnieuw was Mezgec niet te kloppen.

De Spanjaard Joaquim Rodriguez blijft leider in het algemeen klassement, hij heeft vier seconden voorsprong op Contador.


Uitslagen:

Video

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>