Contador schudt Valverde af in eerste etappe Ronde van het Baskenland (+beeld)

Alberto Contador heeft de eerste etappe in de Vuelta Ciclista al Pais Vasco 2014 gewonnen. De Spanjaard schudde zijn landgenoot Alejandro Valverde af in de slotklim en kon zijn voorsprong vasthouden in de afdaling. Alejandro werd tweede op dertien seconden. In het achtervolgende groepje kon de Pool Kwiatkowski nog enkele seconden pakken op zijn directe concurrenten en als derde eindigen.

Op 25 kilometer voor de finish was het met de kopgroep van de dag gedaan. Tom Dumoulin zal vervolgens zijn kans schoon maar werd al snel weer gegrepen door het door Movistar aangevoerde peloton. Bauke Mollema had zijn dag niet. Hij moest al snel de groep met favorieten laten gaan. Op acht kilometer van het einde, op een steile klim, trokken twee Spanjaarden ten aanval: Contador en Valverde.

Contador was in staat om zijn landgenoot achter zich te laten en soleerde naar de eindzege. Valverde eindigde op twee. De Nederlanders Slagter, Poels en Gesink eindigde respectievelijk op plek dertien, veertien en zestien. Beste Belg was Van den Broeck op een zeventiende stek.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>