Tony Martin rondt vluchtpoging succes af in tweede etappe Baskenland (+beeld)

De Duitser Tony Martin heeft de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De 28-jarige renner van Omega Pharma-Quickstep maakte aanvankelijk deel uit van een zevental koplopers en bleef na een heuvelachtige rit van 155,8 kilometer als enige vluchter het jagende peloton voor.

Op een halve minuut achterstand won de Brit Ben Swift (Team Sky) de sprint in een achtervolgend peloton. Michal Kwiatkowski eindigde als derde. Paul Martens kwam namens Belkin Pro Cycling als vijfde over de meet.

Alberto Contador zat in datzelfde peloton. Hij kwam als nummer zestien over de lijn. Hierdoor behoudt de Spanjaard de leiderstrui. klassement.