Nederlander Wout Poels wint vierde etappe Ronde van het Baskenland (+beeld)

Wout Poels heeft de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Nederlander besloot bergop het groepje met favorieten te verlaten met nog minder dan drie kilometer te gaan. In de slotkilometer, een afdaling naar de finish, behield de Limburger zijn voorsprong en soleerde naar de overwinning. Alejandro Valverde en Samuel Sanchez eindigden respectievelijk tweede en derde. Tom-Jelte Slagter eindigde op de vierde plaats. Bauke Mollema was de derde Nederlander in de top vijf.

De vroege vlucht werd op de eerste beklimming van de dag al bijgehaald. Het peloton spleet, vanwege een speldenprik van wereldkampioen Rui Costa, in tweeën. Tom Dumoulin, de Nederlander van Giant-Shimano, besloot, nadat de rust een beetje was weergekeerd in het peloton, aan te vallen en kreeg King, Dyachenko, Marino en Oliviera met zich mee. Later sloten ook Sicard en Herrada aan.

Aan de voet van de slotklim slokte het peloton de tweede vluchtgroep van de dag weer op. Orica-GreenEDGE nam vervolgens de leiding in het peloton en Pieter Weening lanceerde Simon Yates. De Brit ging voor de etappezege met een splijtende demarrage.

De aanval van Yates had echter weinig succes. Alberto Contador was de eerste favoriet met een aanval. Zijn landgenoot, Alejandro Valverde, was de enige die op de aanval een antwoord had. Ondanks het feit dat de tweede uit hetzelfde geboorteland komen verstonden ze elkaar maar matig met als gevolg dat het tempo bij de twee koplopers drastisch minderde en Wout Poels, Bauke Mollema en enkele andere favorieten weer konden aansluiten. Geen van de toppers nam het heft in handen waardoor het tempo laag bleef.

Wout Poels zag zijn kans schoon en plaatste een demarrage en soleerde naar zijn eerste seizoenszege.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>