Swift snelste spurter in vijfde etappe Baskenland (+beeld)

Ben Swift heeft de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De renner van Team Sky won de sprint van een uitgedunde groep. Alejandro Valverde eindigde als tweede, voor Michal Kwiatkowski. Tom-Jelte Slagter was op een vierde plaats de beste Nederlander. Alberto Contador behield zijn leiderstricot.

Na 45 kilometer vormde zich een kopgroep van zestien renners. Bauke Mollema was in deze kopgroep aanwezig. Naarmate de etappe vorderde en de renners vermoeid raakten van de vijf cols die op het programma stonden, bleven er slechts enkele renners over uit de kopgroep. Mollema, Jungels en Wellens werden als laatste gegrepen door het peloton waar Pieter Weening zich inmiddels van afgesplitst had.

Weening kon niet opboksen tegen het hoge tempo in het peloton en werd nog voor de top ingelopen. Dat kwam mede door demarrages van de Spanjaard Alejandro Valverde. In de afdaling ontstond wederom weer een grote groep, inclusief Ben Swift. De Brit zegevierde vervolgens in de sprint.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>