Kittel snelste sprinter in de van straten Belfast in tweede etappe Giro

Marcel Kittel heeft de tweede etappe in de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. In een regenachtige massasprint bleek de Duitser over de beste benen te beschikken. De tweede plek werd opgeëist door Nacer Bouhanni. Derde werd Giacomo Nizollo. Het eerste Nederlands succes in de Giro is ook een feit: Maarten Tjallingii zat in de kopgroep van de dag en pakte de bergtrui. Michael Matthews nam de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Tuft

Vier renners sprongen vroeg in de etappe weg uit het peloton, op zoek naar het blauwe tricot. Onder hen de Belkin-renner Maarten Tjallingii. Hij kreeg gezelschap van de Belg Sander Armée, Andrea Fermi en Jeffrey Romero. De Nederlander won beide bergsprints en mocht in Belfast op het podium verschijnen.

Met nog tien kilometer te gaan had de kopgroep nog meer dan één minuut voorsprong. De samenwerking bleef tot acht kilometer voor de finish uitstekend. Tjallingii besloot vanaf daar alleen zijn weg naar de finish te vervolgen. De als laatste overgebleven vluchter was echter niet opgewassen tegen het op stoom geraakte peloton. Op drie kilometer voor de lijn was het gedaan voor de Nederlander.

Zoals verwacht eindigde de etappe in een massasprint. Deze werd gewonnen door de topfavoriet voor de dagzege: Marcel Kittel. De Duitser pakte eveneens de rode puntentrui.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>