slotrit prooi voor Mezgec, Quintana pakt eindzege

De Giro d’Italia is afgelopen en Nairo Quintana mag het roze meenemen naar Colombia. Het algemeen klassement van de renner van Movistar kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. Deze slotrit over 172 kilometer werd gewonnen door Luka Mezgec. Hij sprintte sneller dan Giacomo Nizzolo en Tyler Farrar. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Het peloton werd in de laatste rit in lijn over een plaatselijk rondje gestuurd die meerdere keren moest worden verreden. In dit plaatselijke rondje zat een puist van 700 meter die in de finale voor spektakel zorgde. Daniel Oss wist op vier kilometer van de meet op het kleine klimmetje weg te rijden uit het peloton. Hij kreeg een klein gaatje maar werd op één kilometer ingerekend door de grote groep.

Vervolgens eindigde de etappe, zoals verwacht, in een massasprint. Nacer Bouhanni werd uitstekend gebracht door zijn knechten. Het leek erop dat de rodetruidrager naar de overwinning zou sprinten maar Luka Mezgec had duidelijk andere plannen. De sprinter werd tot kopman gekroond na de opgave van Marcel Kittel eerder deze Giro. Hij boekte zijn eerste zege in deze Giro en de derde voor Giant-Simano.

Er eindigde geen Nederlander in de top tien deze etappe. In het algemeen klassement legde Wilco Kelderman beslag op de zevende plek.

Uitslagen:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>