Nibali slaat dubbelslag in tweede etappe Tour de France (+beeld)

Vicenzo Nibali heeft de tweede etappe in de Tour de France 2014 op zijn palmares bijgeschreven. De renner van Astana wist in een heuvelachtige etappe van York naar Sheffield Greg van Avermaet en Michal Kwiatkowski achter zich te laten. Bauke Mollema eindigde als achtste.

Zeven renners kozen voor het hazenpad in het begin van deze etappe. Veel ruimte kregen Kadri, De La Cruz, Quémeneur, Busche, Lemoine, De Clerq en Fonseca niet van het peloton maar mochten wel strijden om de bergtrui. Zo bleek Cyril Lemoine zich te verzekeren van de bolletjestrui aangezien Jens Voigt niet aanwezig was in de vluchtersgroep. Op ruim 38 kilometer van de meet werden de aanvallers weer ingelopen. Geletrui-drager Marcel Kittel was inmiddels gelost uit het peloton.

De Nederlander Tom-Jelte Slagter zorgde voor de eerste grote schifting in het peloton op de Midhopestones, een colletje van de derde categorie. Dit deed de Garmin-renner voor zijn kopman Andrew Talansky. Een groepje van ongeveer twintig man bleef over maar de samenwerking verliep niet goed. Dit zorgde ervoor dat de groep weer groter werd. Op de volgende klim besloot Pierre Rolland uit het peloton weg te springen.

Cannondale Pro Cycling liet het gat met de Fransman niet groot worden, wetende dat kopman Peter Sagan topfavoriet was voor de zege. Op acht kilometer werd de renner van Europcar weer ingerekend.

Zo stevende een peloton van ongeveer 70 man af op de laatste col van de dag. Eentje van de vierde categorie maar wel met een maximum stijgingspercentage van 33.3%! Peter Sagan reed ogenschijnlijk makkelijk mee met de klassementsrenners op de Côte de Jenkin Road. Chris Froome deelde de eerste speldenprik uit aan het eind van de klim. Niemand liet de thuisrijder wegrijden.

In de laatste drie, vlakke kilometers van de koers, volgde een spervuur aan demarrages. Vicenzo Nibali bleek met een demarrage uiterst succesvol. De Italiaan kwam vervolgens solerend over de streep en pakte naast de etappe ook de leiderstrui.

 

Uitslagen:

Video: later

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>