Zesde etappe Tour de France: Greipel wint sprint na finale met waaiers (+beeld)

André Greipel heeft mogen zegevieren in de zesde etappe van de Tour de France. De sprinter van Lotto-Belisol wist na een finale met waaiers zijn concurrenten te verslaan. Alexander Kristoff en Samuel Dumoulin maakte het podium compleet.

Vier renners wisten weg te komen uit het peloton. Belkin-renner Tom Leezer kreeg gezelschap van Jérome Pineau, Luis Angel Mate en Arnaud Gerard. Ruim voor de finish was het gedaan met de vluchtpoging van de vier. Zo stevende het peloton weer af op een massasprint.

Toch werd het geen sprint met het voltallige peloton. Vele renners moesten lossen door de harde wind in de finale van deze etappe. Onder andere Omega Pharma-Quick Step probeerde waaiervorming te veroorzaken. Vrijwel alle klassementsrenners waren aanwezig in de voorste groep en lieten zich niet verrassen door de tempoverhoging van de Belgische ploeg.

Marcel Kittel werd wel verrast door het ploegenwerk van OPQS. Hij zat veel te ver van achteren en moest lossen met nog ruim twee kilometer te gaan.

Michal Kwiatkowski, de kopman van Omega Pharma, wist onder het vod uit het peloton te ontspannen. De Pool kon echter het harde werken van zijn knechten niet afmaken met een dagzege. André Greipel zat in een zetel en ging op het juiste moment de spurt aan. Zo sprintte de Duits kampioen wielrennen naar de dagzege.

Uitslagen:

Video:

Later

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>