Nibali maakt einde aan spanning Tour de France in 13de etappe Tour

Vicenzo Nibali heeft de dertiende etappe in de Tour de France weten te winnen. De leider in het algemeen klassement kwam solo aan op de top van de Chamrousse. Geen enkele klassementsrenner kon de Italiaan volgen. Er moet iets vreemds gebeuren om ervoor te zorgen dat Nibali niet met het geel in Parijs zal staan. De Tour de France lijkt beslist.

Voor de start werd er een minuut stilte gehouden voor de vliegramp in Oekraïne. In de beginfase van de etappe sprongen Kristijan Durasek, Blel Kadri, Daniel Oss, Alessandro De Marchi, Bartosz Huzarski, Giovanni Visconti en Brice Feillu weg.

De Marchi hield het langste stand van de koplopers. Hij werd op de slotklim ingerekend door het uitgedunde peloton. De toppers mochten vervolgens gaan vechten voor de overwinning. De strijd om de dagzege werd verloren door Rafal Majka. Hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. Leopard König eindigde als derde. Laurens ten Dam werd achtste en was daarmee de beste Nederlander.

Richie Porte beleefde een rampzalige dag. Op de slotklim moest de kopman van Sky al gauw uit de groep der favorieten lossen. Hij verloor zo veel tijd dat een goed klassement voor de Australiër er niet meet in zit.

Uitslagen:

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>