Dumoulin eindigt achter Martin in tijdrit Tour

Tony Martin heeft de individuele tijdrit in de Tour de France op zijn palmares bijgeschreven. “Der Pantzerwagen” bleek na 54 kilometer racen tegen de klok sneller dan de Nederlander Tom Dumoulin. Jan Barta eindigde als derde. Vicenzo Nibali zag zijn gele trui niet in gevaar komen en kwam als vierde over de meet.

In de strijd om de podiumplekken waren de Fransen oppermachtig. Zo verwees Jean-Christophe Péraud zijn landgenoot Thibaut Pinot naar de derde plek in het algemeen klassement terwijl Pinot op zijn beurt Alejandro Valverde van het podium duwde. Laurens ten Dam en Bauke Mollema testte nieuwe tijdritfietsen uit. Dit bleek niet goed uit te pakken. Laurens ten Dam wist de schade relatief te beperken maar zakte wel naar de negende plek in de strijd om het geel. Bauke Mollema reed een dramatische tijdrit en moest genoegen nemen met de eerstvolgende plek achter land-en-ploeggenoot Ten Dam.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>