Vos wint eerste editie van ‘La Course’

Marianne Vos heeft de eerste editie van La Course gewonnen. In de straten van Parijs wist de Nederlandse alle concurrenten in een massasprint te verslaan. Kirsten Wild en Leah Kirchmann werden respectievelijk tweede en derde op de Champs-Élysées. De gemiddelde snelheid lag op ruim 44 kilometer per uur.

De koers werd gekenmerkt door de vele demarrages. Geen enkele aanval bleek succesvol. Zo stevende het vrouwenpeloton af op een massasprint. Ondanks Marianne Vos niet de topfavoriet was voor de zege besloot succesvolle Nederlandse op twee kilometer haar knechten op kop van het peloton te zetten. Op ruim één kilometer van de meet viel Pauline Ferrand Prévot uit het treintje Rabobank Liv. Zij reed samen met een Elizabeth Armitstead de dranghekken in. Marianne Vos bleek niet afgeleid te zijn en sprintte naar de overwinning.

Uitslagen:

 

 

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vos wint eerste editie van ‘La Course’

 1. Hans

  Het gemiddelde klopt niet, dat is net 44 km/u, wat ook niet slecht is.

    /   Reply  / 
  1. Sjors Beukeboom Auteur

   Goed gezien! Het gemiddelde lag op 44.248 km/u. Dit hebben wij in het bericht verbeterd.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>