Nabeschouwing Eneco Tour 2014

Op 11 augustus 2014 ging de tiende editie van de Eneco Tour als onderdeel van de UCI WorldTour van start. Titelverdediger Zdenek Stybar was één van de favorieten voor de eindzege. De Tsjech legde een goede basis voor een prolongatie van zijn titel in de tweede etappe. Nadat Andrea Guardini de eerste etappe en leiderstrui wist te pakken, nam Stybar de het witte tricot over van de Italiaan met zijn overwinning in de tweede etappe.

De renner van Omega Pharma-Quick Step mocht slechts één etappe genieten van het leiderstricot. Stybar verloor teveel tijd in de enige individuele tijdrit van deze wielerweek. Lars Boom nam de leiding over terwijl deze derde etappe op naam kwam van Tom Dumoulin.

In de laatste vlakke rit, die Nacer Bouhanni won, kwam Zdenek Stybar zwaar ten val. De renner met ambities voor het algemeen klassement moest per ambulance worden afgevoerd.

Etappe vijf, met finish op de Muur van Geraardsbergen, kwam op naam van Greg van Avermaet. Tom Dumoulin eindigde op twee seconden van de Belg waardoor Belkin-renner Lars Boom zijn leiding in het algemeen klassement verloor.

Met de renner van Giant-Shimano aan de leiding in de strijd om het wit, startte het peloton in etappe zes aan een mini-Luik-Bastenaken-Luik. De sterk rijdende Dumoulin reageerde vrijwel op alle ontsnappingspogingen van concurrenten, met uitzondering van de winnende, die van Tim Wellens. De Belg kwam solerend over de meet op La Redoute en stootte de Limburger van de hoogste trede in het algemeen klassement.

Wellens behield de leiding in de slotetappe. Deze rit in lijn kwam op naam van Guillaume van Keirsbulck.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>