Nabeschouwing Tour of Utah 2014

De Tour of Utah 2014 is op naam gekomen van Tom Danielson. De thuisrijder bleek na zeven dagen fietsen in de Verenigde Staten de beste renner.

De openingsetappe schreef Belkin-renner Moreno Hofland op zijn naam. Mede door zijn overwinning mocht de Nederlander in de tweede etappe in de leiderstrui starten. In deze tweede rit in lijn kwam Michael Schär als eerste over de lijn. De derde etappe kwam vervolgens weer op naam van de Nederlandse sprinter van Belkin.

In etappe vier legde Tom Danielson de basis voor zijn eindoverwinning. In een bergrit met finish op Powder Mountain sloeg de thuisrijder een dubbelslag.

Danielson zijn landgenoot Eric Young legde vervolgens beslag op de vijfde rit in lijn. Cadel Evans liet merken dat het met de vorm wel goed zit in aanloop naar de Vuelta. De Australiër kwam zowel in de voorlaatste als in de slotetappe als eerste over de meet en boekte een zesde positie in de strijd om het geel.

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>