Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014: favorieten puntenklassement

Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014
Door: Sjors Beukeboom
18-08-2014

—————————————————————————————–

Het is weer zover! De Vuelta a Espana staat op het programma. Wielrennen.blog.nl geeft u alle informatie die u nodig heeft tijdens de aankomende 21 dagen fietsen. Hieronder vindt u informatie over het puntenklassement. In onze andere artikelen kunt u aanvullende informatie vinden over deze geweldige ronde.

250px-Jersey_green

“Jersey green” by Iivq – Tijmen Stam – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_green.svg#/media/File:Jersey_green.svg

Eindsprint: 25-20-16-14-12-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 punten voor de eerste vijftien renners.
Tussensprint: 4-2-1 punten voor de eerste drie renners.

Favorieten:

Zoals u in onze voorbeschouwing op het parcours kunt lezen, moet er dit jaar veel geklommen worden in de Vuelta de Espana. Kleine kans dat er een sprinter met de puntentrui naar huis gaat.

De best klimmende spurters is natuurlijk Peter Sagan. Uiteraard zal hij zich willen revancheren op zijn ‘mislukte’ Tour de France. De renner van Cannondale zal zowel etappezeges als de puntentrui op het oog hebben.

Overige sprinters die kanshebbers zijn voor de puntentrui zijn Michael Matthews, Moreno Hofland en John Degenkolb.

Ook Nairo Quintana en Joaquim Rodriquez zullen starten in deze editie van de Vuelta. Deze twee super-klimmers zullen vast en zeker van voren te zien zijn in de steile finales. Concurrentie in de strijd om het groen zullen zij kunnen verwachten van Daniel Moreno, Alejandro Valverde, Alberto Contador en Chris Froome.

Favorieten volgens Wielrennen.blog.nl
**** Peter Sagan
*** Nairo Quintana en Joaquim Rodriguez
** Daniel Moreno, Alejandro Valverde en Michael Matthews
* Tony Martin, Chris Froome, Moreno Hofland en John Degenkolb

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>