Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014: favorieten algemeen klassement

Voorbeschouwing Vuelta a Espana 2014
Door: Sjors Beukeboom
18-08-2014

—————————————————————————————–

Het is weer zover! De Vuelta a Espana staat op het programma. Wielrennen.blog.nl geeft u alle informatie die u nodig heeft tijdens de aankomende 21 dagen fietsen. Hieronder vindt u informatie over het algemeen klassement. In onze andere artikelen kunt u aanvullende informatie vinden over deze geweldige ronde.

“Jersey red” by IIVQ – Tijmen Stam – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_red.svg#/media/File:Jersey_red.svg

Tussensprints: 3,2,1 seconden

Finish: 10,6,4 seconden

Favorieten:

Nairo Quintana lijkt voorafgaand aan de eerste etappe de grote favoriet voor de eindzege. De Colombiaan wist de eerste grote ronde van dit jaar te winnen. Quintana stond niet aan de start van de Tour de France maar behield wel duidelijk zijn vorm. Zo won de renner van Movistar laatst nog de Vuelta a Burgos.

Daniel Moreno eindigde tweede achter Quintana. Ondanks het feit dat de Spanjaard veelal als meesterknecht dient voor kopman Joaquim Rodriquez (eveneens verschijnend aan de start), mogen we hem na 21 dagen in de top 10 van het algemeen klassement verwachten.

Chris Froome en Alberto Contador zijn twee renners die in de Tour de France uitvielen. Zij braken respectievelijk een hand, een pols en een scheenbeen. De Brit en de Spanjaard azen natuurlijk op revanche.

Het sterke deelnemersveld wordt compleet gemaakt door Rigoberto Uran en Fabio Aru. Zij eindigden beide op het podium, achter Quintana, is de jongste Giro d’Italia. Na ruim twee maanden relatieve rust mogen we deze twee renners weer van voor verwachten.

Tot slot zijn Robert Gesink en Wilco Kelderman de Nederlandse troeven met het oog op het algemeen klassement. Het is de eerste grote ronde van Gesink na zijn operatie aan hartritmestoornissen en Kelderman staat natuurlijk bekend als Nederlands grootste talent met het oog op het rijden van een goed algemeen klassement.

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

***** Nairo Quintana

*** Chris Froome, Rigoberto Uran

** Daniel Moreno, Alberto Contador, Joaquim Rodriquez

* Alejandro Valverde, Fabio Aru, Wilco Kelderman, Robert Gesink

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>