Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen voor vrouwen

Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen voor vrouwen
Door: Sjors Beukeboom
——————————————————————–
Niet alleen de mannen strijden zondag om de felbegeerde overwinning in de Ronde van Vlaanderen. Ook de vrouwen rijden de zware klassieker. Daarom vindt wielrennen.blog.nl het meer dan terecht dat de dames ook een voorbeschouwing krijgen. Een primeur in de internetjournalistiek. Nog nooit eerder heeft een website een voorbeschouwing gepubliceerd over een vrouwenklassieker*1. Wij waren ook al de eerste die een voorbeschouwing over de Energiewacht Tour publiceerden. Blog.nl logo
Door: Sjors Beukeboom (Klik!)
*1: Het wereldkampioenschap wielrennen voor vrouwen niet meegerekend. 
Ronde van Vlaanderen 2014
Vorig jaar kwam de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op het palmares te staan van Kirsten Wild. De Nederlandse kwam solo aan. Op ruim één minuut kwam ploeggenoot Elizabeth Armitstead als tweede over de meet, vlak voor Emma Johansson.
Video Ronde van Vlaanderen voor vrouwen 2014

Parcours en profiel
De vrouwen rijden niet even ver als de mannen. Daarnaast hoeven de vrouwen minder hellingen over. Desalniettemin is de Ronde van Vlaanderen met haar 145 kilometer hartstikke zwaar want er moeten tien côtes en vijf Pavés overwonnen worden.
route profiel rvvlaanderen vrouwen 2015
Voorgaande winnaressen
2014 | VAN DIJK Ellen
2013 | VOS Marianne
2012 | ARNDT Judith
2011 | VAN VLEUTEN Annemiek
2010 | VERBEKE Grace
2009 | TEUTENBERG Ina Yoko
2008 | ARNDT Judith
Deelneemsters
Er is een zeer reële mogelijkheid dat een Belgische in eigen land gaat winnen aanstaande zondag. Jolien d’Hoore is haar naam en zij verkeert momenteel in goede doen. Daarnaast rijdt d’Hoore voor het sterke Wiggle Honda Pro Cycling die ook Bronzini en Longo Borghini in de gelederen heeft. Zoals altijd is er een waslijst aan Nederlandse kanshebbers zoals Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild, Amy Pieters en Janneke Ensing. Of Emma Johansson aan de start staat is nog niet bekend.
Deelnemerslijst
Favorieten:
***** Jolien d’Hoore
*** Ellen van Dijk, Pauline Ferrand-Prevot
** Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Lisa Brennauer
* Elisa Longo Borghini, Emma Johansson (?), Elizabeth Armitstead, Giorgia Bronzini
Ronde van Vlaanderen op het internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>