Voorbeschouwing Luik-Bastenaken-Luik 2015

Voorbeschouwing Luik-Bastenaken-Luik
Door: Sjors Beukeboom

Aanstaande zondag staat alweer de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen gepland. Luik-Bastenaken-Luik is de naam en wielrennen.blog.nl blikt vooruit! 

Luik-Bastenaken-Luik 2014

Vorig jaar schreef Simon Gerrans de koers op zijn palmares bij. Het leek erop dat Daniel Martin de klassieker zou winnen maar de Ier ging wonderbaarlijk in de laatste bocht onderuit. Joaquim Rodriquez kwam drie seconden later dan Gerrans over de meet in Luik. Alejandro Valverde werd derde.

Video Luik-Bastenaken-Luik 2014

Parcours:

Er staan tien steile hellingen op de renners te wachten tijdens de 253 kilometer lange koers. De finale van de klassieker is niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. De strijd zal losbarsten op vijf kilometer van de meet. Eerst moet de côte de Saint-Nicolas verreden worden, vervolgens wordt er bergop gefinisht in Ans. Daarnaast zijn de Stockeu en La Redoute in het parcours opgenomen. Deze twee pukkels zullen vast niet doorslaggevend zijn. In het hedendaagse wielrennen ontbrandt de koers veelal pas in de laatste kilometers.

Profiel:

Deelnemers

Klik hier voor de deelnemerslijst

Favorieten

***** Alejandro Valverde

*** Joaquim Rodriquez, Philippe Gilbert

** Daniel Martin, Michal Kwiatkowski, Tim Wellens

* Wilco Kelderman, Tom Jelte Slagter, Daniel Moreno, Bauke Mollema

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>