Giro 2016 op lijf van Dumoulin geschreven

Tom Dumoulin presteert momenteel boven verwachting goed in de Vuelta d’Espana. Een podiumplek en wellicht zelfs de eindzege is binnen handbereik.

Mocht het dit jaar nog niet lukken om een etappekoers te winnen, dan kan dat volgend jaar zeker wel. Het parcours van de Giro d’Italia 2016, die overigens in Nederland zal starten, is bekend gemaakt. Wat blijkt? Deze is op het lijf van Dumoulin geschreven.

Waar vele etappekoersen slechts één of twee tijdritten kennen, heeft de organisatie van de Ronde van Italië maar liefst drie ritten tegen de klok opgenomen. Geen ploegentijdrit, wel een proloog, een individuele tijdrit en een klimtijdrit.

Tom Dumoulin, erkend tijdrijder, blijkt goed mee te kunnen komen met de grote namen bergop. Mocht de Nederlander nog verbeteren in klimmen, is een eindzege zeker mogelijk.

 

Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>