Doodsoorzaak VDB: te véél talent

Het plotselinge overlijden van Frank Vandenbroucke (34) op maandag 12 oktober heeft de sportwereld opgeschrikt. Vele (oud) renners betreuren zijn heengaan en roemen zijn sportieve prestaties. Zijn carrière verliep uitermate grillig. Na prachtige zeges in ondermeer de Vuelta en Luik-Bastenaken-Luik kwamen de dopingverhalen de wereld in en werd de druk om te presteren steeds groter. Iedere jaar werd opnieuw de vraag gesteld waarom iemand met zo’n overschot aan talent niet elke koers won waar hij aan de start stond. Hij zou immers de nieuwe Eddy Merckx zijn. Dit alles resulteerde in zijn ondergang; ten onder aan zijn eigen talent zou je dus kunnen stellen.

Ondanks de mentale problemen bleef zijn honger naar de fiets groot. Dat siert hem en toont dat hij naast vedette, vooral een wielrenner in hart en nieren was. Verplichte kost voor VDB fans en andere sportliefhebbers zijn het artikel VDB in 10 hoogtepunten van het Nieuwsblad en de Sporza reportage Belga sport – Frank Vandenbroucke. In België weet men hoe een sportheld geëerd dient de worden!

VDB (bron: AFP)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>