Opnieuw Spaanse dokter in opspraak

De Spaanse krant El Pais is een nieuwe Spaanse dopingaffaire op het spoor. De zaak kwam aan het rollen na de bekentenissen van betrapte renners Moises Dueñas in Maribel Moreno. Beiden verklaarden dat ze hun doping aangeleverd kregen via dokter Jesus Losa, maar daarmee is de kous nog niet af. Al in 2004 was het David Millar die bekende dat Losa hem zou hebben voorzien van doping. De Spaanse politie lastte een onderzoek in maar wegens gebrek aan bewijs werd de zaak gesloten.

Nu blijkt dus dat de Spanjaard zou de spil zijn in een groot doping netwerk waarbij onder meer Luis León Sánchez, Alexandr Kolobnev, Francisco Mancebo en Daniel Moreno betrokken zouden zijn. Doordat Losa sinds de zaak Millar door de politie wordt gevolgd is hij op zijn hoede. Wel vond de politie een reeks verdachte sms’jes die momenteel onderzocht worden.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>