Contador positief op Clenbuterol

Tourwinnaar Alberto Contador is positief getest op het gebruik van clenbuterol. Dit wordt gemeld door enkele Spaanse sportkranten. De controle heeft plaatsgevonden op 21 juli, een rustdag in de Tour.

Contador heeft in een verklaring laten weten dat naar zijn idee voedselvergiftiging de enig mogelijke oorzaak is voor de positieve test. Enkele deskundigen hebben al laten weten dat  dit een logische uitleg is, gezien zijn het verloop van zijn bloedwaarden gedurende de ronde.

Vanmiddag om 12.00 uur zal Contador een persconferentie geven in zijn woonplaats Pinto. Ongetwijfeld krijgt dit verhaal later vandaag nog een vervolg.

Lees ook: Contador: ik heb geen doping gebruikt

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Contador positief op Clenbuterol

  1. paula

    Kleinigheidje hou je altijd,hij was een beetje dom.

      /   Reply  / 
  2. Ties

    Ooit gehoord van vals positieven? Met slechte test kan de kans hierop enorm zijn, en ze hanteren vast een kleine marge vals negatieven, dus dan wordt vals positief meteen groter!

      /   Reply  / 
  3. Bert

    Hij stond in 2007 op de lijst van Fuentes maar werd daar vanaf gehaald toen hij bereid was kroongetuige te zijn (ofwel zijn collega’s wilde verraden). Destijds zou hij triamcinolone acetonide hebben gebruikt, insuline en een middel dat de testosteron aanmaak stimuleert.
    Je meet een stof wel of je meet hem niet. Als het duidelijk boven de ruis zit moet de stof dus aanwezig zijn. Valse positieven zijn alleen mogelijk als er vervuiling is opgetreden. Vandaar dat er een b-staal wordt gemeten om dit uit te sluiten.
    Vrijwel iedereen gebruikt wel wat. Contador heeft gewoon de “pech” dat ze beter kunnen meten dan werd gedacht. Zal wel weer met een sisser aflopen want het zou de wielersport teveel in diskrediet brengen.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Contador: ik heb geen doping gebruikt | Wielrennen

  5. Pingback: “Contador voor één jaar geschorst” | Wielrennen

  6. Pingback: Alberto Contador vrijgesproken | Wielrennen

  7. Pingback: Rapport WADA weerspreekt Contador | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>