Vrijdag persconferentie Contador

Alberto Contador schorsing persconferentie

foto: Hadche

Naar aanleiding van de dopingschorsing die hem boven het hoofd hangt, geeft Alberto Contador vrijdag een persconferentie. Hij doet dat vanuit Mallorca, waar zijn ploeg verblijft in voorbereiding op het seizoen. Bij de persconferentie zal ook ploegleider Bjarne Riis aanwezig zijn.

De Saxobank-Sungard ploeg kondigt deze persconferentie aan op zijn website, waar ook een eerste verklaring is te lezen.

Lees ook: Contador voor een jaar geschorst

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vrijdag persconferentie Contador

  1. Pingback: Contador voor één jaar geschorst | Wielrennen

  2. Drs. A.M.E. van Hoek-Kneepkens

    Schorst men in Spanje terecht? Niet in Nederland! Al bijna twintig jaar heeft het ‘koninklijke’ paardenstamboek (KWPN) aan de hengst Guldenberg zijn dekbrevet onthouden, zonder enige vorm van proces, bij 0,0 doping!! Daarbij belastert het KWPN de fokker/eigenaar tot nu toe !!!

      /   Reply  / 
    1. Stan van der Heijden Auteur

      Van de paardensport weet ik te weinig om er wat zinnigs over te zeggen. Wel kan ik zeggen dat met twee maten meten ook in de wielersport voorkomt.

        /   Reply  / 
  3. Drs. A.M.E. van Hoek-Kneepkens

    Dag Stan,

    Feit is dat er – onomstotelijk bewezen – bij dekhengst Guldenberg geen doping aangetoond is en dat de leiding van de grootste warmbloedpaardenfokkerijbond ter wereld publiek blijft stellen dat er in dè topper van zijn jaargang doping was, ook al is er helemaal niets,noem het 0,00000000000000000000000000000 picogram aangetoond!

    De toekomst van een paard en de fokker/eigenaar, maar ook de toekomst van een renner, of welke atleet dan ook, kan men geheel ruïneren, als men roept “doping aangetoond”. Maar de machtigen in het KWPN meten met hun arrogantie zelfs geheel-zonder-maat doping!

    Dat is inquisitie. In het geval van Guldenberg op grond van een 100% valse dopingbeschuldiging. Dat is laster. Met welk recht mag het KWPN dan nog steeds over al dan niet doping blijven oordelen? Is het KWPN de enige die dat zo doet? Ook mij is duidelijk dat in veel sporten met (meer dan) twee maten gemeten wordt, maar meten zonder maat is het allerergste: dat kan nooit een uitkomst geven!

      /   Reply  / 
  4. Stan

    Dat klinkt inderdaad nogal onrechtvaardig. En is er geen beroep mogelijk bij een internationale organisatie?

      /   Reply  / 
  5. Drs. A.M.E. van Hoek-Kneepkens

    Vaststaand is dat er bij Guldenberg absoluut geen doping aangetoond is. Toch heeft het KWPN steeds publiek gesteld: “doping aangetoond” en heeft het daar – tegen beter weten in – in volhard.

    Is een beroep bij een onafhankelijke (internationale) organisatie mogelijk? Nee, de paardenwereld dopt de eigen boontjes. Mw Verburg noemde dat, als minister van LNV in 2009, “zelfregulering” (maar dè deskundigen noemen het “inqusitie”)! Zodoende heeft het KWPN de affaire Guldenberg in haar doofpot kunnen houden. Resultaat: de paardensport is winnaar van het ‘dopingklassement’ bij de O.S. 2004 en 2008.

    “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.” WPN heeft voortdurend gezondigd. Het wordt tijd dat de leiding van het (K)WPN ‘gestenigd’ wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>