Giro : De eerste slag is voor McEwen

Het voorjaar voor Davitamon-Lotto verliep teleurstellend. Ondanks de veelbelovende opkomst van Gert Steegmans bleek de eindafrekening te mager, wat zorgde voor veel kritiek van de publiciteitsgevoelige sponsor Marc Coucke. In de Ronde van Romandië herstelde Davitamon zich echter. Horner reed sterk en McEwen won zijn eerste rit. In de Giro is de Australiër gewoon verder gegaan met waar hij goed in is : etappes winnen.

Ondanks een dappere vluchtpoging met een maximale voorsprong van vijf minuten was in de straten van Charleroi duidelijk dat het op een massasprint uit zou draaien. Alessandro Petacchi’s Milram-trein leek wanneer het er echt toe deed te gaan functioneren. Toen zijn laatste knecht Ongarato afhaakte bleek echter dat de kopman zelf de explosiviteit miste en het niet kon afmaken. McEwen, de sprinter die geen trein nodig heeft, stoomde over hem heen en won de eerste etappe van de Giro 2006. Tweede werd Olaf Pollack van T-Mobile, derde Paolo Bettini. Die laatste gaat maandag een poging doen de roze trui te bemachtigen.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Giro : De eerste slag is voor McEwen

  1. Melissa

    McEwen heeft geen treintje nodig om te sprinten… Tsja, natuurlijk was ‘t wel typisch dat Petacchi het mooie voorwerk niet kon afmaken. Maar voor zover ik het gezien heb werd McEwen in het peloton naar voren geknecht, tot vlakachter de Petacchi-trein die de boel voorttrok. Misschien heeftie zelf geen treintje nodig, maar die van Petacchi kwam hem goed uit dacht ik.

      /   Reply  / 
  2. Martin van den Bosch

    Mee eens, McEwen heeft het niet helemaal alleen gedaan. Het kwam hem goed uit dat er in de finale nog een paar ploegmaats rond hem zaten. In het verleden heeft hij vind ik wel bewezen dat hij het ook zonder ploegmaten kan afmaken.

      /   Reply  / 
  3. Melissa

    Ook waar…!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>