Vallen, opstaan en niet doorgaan

Een niet Pro-Tour-team dat de ploegentijdrit wint, diverse slachtoffers van valpartijen en een nieuw Italiaans supersprintkanon. De Giro is nu echt begonnen.

Daniele Bennati zat er al een tijdje aan te komen. Hij won vorig al etappes in de Tour, won al in de Vuelta, maar gisteren reed hij ook met overmacht naar zijn eerste zege in de Giro. Petacchi is weg, en blijft misschien ook weg, maar nu is er Bennati.

Slipstream, dat team waar ook Martijn Maaskant bij rijdt, dat team van Jonathan Vaughters, dat team won de ploegentijdrit. Geen Pro-Tour team, maar een Pro-Continental Team. Toch bijzonder, maar toch ook weer niet, als je ziet wie er bij rijdt. Backstedt, Millar en Zabriskie. Fantastische tijdrijders. Zabriskie is er al niet meer bij. Opnieuw gevallen, het gebeurt hem zo vaak. Extra pech voor hem, nu heeft hij ook een ruggewervel gebroken.

Nog meer renners smakten tegen de grond. Rabo-sprinter Brown, twee keer zelfs, maar hij kan wel door. En dat kunnen de CSC-renners McGee en O'Grady weer niet zeggen. Zij braken hun sleutelbeen.

De jonge Italiaanse nummer twee van vorig jaar, Riccardo Ricco, liet ook nog een mooi staaltje zien. In de lastige finale van zondag versloeg hij Di Luca en Rebellin.

Niet onbelangrijk, Liquigas-kopman Franco Pellizotti rijdt voorlopig in het roze.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>