Mark Cavendish versus de rest: 1-0

Mark CavendishMark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) heeft zijn concurrenten nog maar eens getoond dat hij de snelste man op twee wielen is. In de straten van Napels klopte hij na 130 kilometer Elia Viviani (Cannondale) en Nacer Bouhanni (FDJ) in de sprint. Door deze ritzege mag hij morgen ook starten in de befaamde Maglia Rosa (roze trui).

Landgenoten tonen zich
De Nederlanders staan met 17 man aan de start en willen alles behalve anoniem in de rondte fietsen. Martijn Keizer (Vacansoleil-DCM) en Brian Bulgac (Lotto-Belisol) toonden deze openingsrit direct hun aanvallende intenties. Het duo maakte deel uit van een kopgroep van zeven man. Helaas konden zij op de twee beklimmingen van vierde categorie niet genoeg punten sprokkelen om de bergtrui te pakken. Deze ging naar de Italiaan Giovanni Visconti (Team Movistar). Cameron Wurf (Cannondale) kreeg dan weer de prijs voor de strijdlust door zijn metgezellen achter te laten en vijftig kilometer solo te rijden. Op 20 kilometer van het einde moest ook de Australiër zich gewonnen geven aan het jagende peloton.

Operatie massasprint
De verwachte massasprint kwam in zicht. In de laatste kilometer was er van een massa echter geen sprake meer. Een grote valpartij zorgde ervoor dat slechts tien renners nog mochten dromen van de ritzege en de leiderstrui. Van dit tiental beschikte uiteindelijk Mark Cavendish over het beste eindschot. Tot grote ontgoocheling van Elia Viviani, die zijn stuur wel doormidden wilde slaan.

Giro 2013 – Uitslag etappe 1:
1. Mark Cavendish (Gbr)
2. Elia Viviani (Ita)
3. Nacer Bouhanni (Fra)
4. Giacomo Nizzolo (Ita)
5. Matthew Goss (Aus)

De volledige uitslag valt hier te bekijken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>