Giro-dagboek van de Nederlanders: etappe 5

Nederlandse vlagAan de 96e Giro d’Italia nemen liefst 17 Nederlanders deel. Een record. Reden genoeg om elke dag hun prestaties in de gaten te houden. Lees hier het Giro-dagboek over onze landgenoten. Vandaag: etappe 5.

Kilometervreter
In de Giro van 2012 viel Brian Bulgac als debutant op door veelvuldig in de aanval te rijden. Meerdere dagen, honderden kilometers lang op kop. De Nederlander is hard op weg om dat dit jaar dunnetjes over te doen. In deze rit over 203 kilometer was onze landgenoot na zeven kilometer de aanstoker van de vroege vlucht om pas na 170 vluchtkilometers te worden gegrepen. Als tweede invaller bij Lotto-Belisol is hij in deze rol toch van waarde voor zijn ploeg. Brian, keep up the good work!

Duitsers in Nederlandse dienst
Na een chaotische slotkilometer was het vandaag de Duitser John Degenkolb die de rit op zijn naam schreef. Daarmee bezorgde hij Argos-Shimano een zeer grote overwinning. Een overwinning met een Nederlands tintje. Zijn landgenoot Paul Martens deed het namens Team Blanco met een derde plaats ook uitstekend. Een goede ereplaats voor de Nederlandse formatie. Gelukkig kwam ook kopman Robert Gesink zonder kleerscheuren de etappe door. Morgen moet hetzelfde worden gedaan, als er een gemakkelijke etappe op het programma staat.

Nederlanders in etappe 5:
26. Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team) z.t.
27. Robert Gesink (Blanco Pro Cycling Team) z.t.
33. Steven Kruijswijk (Blanco Pro Cycling Team) z.t.
34. Pieter Weening (Orica-GreenEdge) z.t.
43. Karsten Kroon (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank) z.t.

De andere twaalf landgenoten vindt u terug in de volledige uitslag.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>