Giro: Mark Cavendish wint sprint uit het boekje

Mark CavendishDe stoom kwam bij Mark Cavendish uit zijn oren. Zijn ploegmaats hadden in de Scheldeprijs weer eens de sprint verknald. De kritiek was niet mals. Dit kon zo niet langer! Er werd hard gewerkt aan de sprinttrein van Omega Pharma-Quick Step en zie hier het resultaat. Cavendish wint op formidabele wijze de zesde rit in deze Giro.

Kroniek van de aangekondigde massasprint
Na enkele geaccidenteerde finales, was het vandaag nog eens de beurt aan de snelheidsduivels in het peloton. De sprintersploegen zouden samenwerken en een mooie massasprint op touw zetten. Dat slechts twee Australiërs het aandurfden om urenlang voor het peloton uit te gaan rijden, was daarbij mooi meegenomen. Cameron Wurf (Cannondale) en Jack Bobridge (Blanco Pro Cycling Team) waren dan ook als vogels voor de kat. Afgezien van een valpartij, waarbij zestig procent van het peloton werd opgehouden, verliep de voorbereiding van de sprint vervolgens naar wens.

Ontlading
In sneltreinvaart denderde het peloton op de finish in Margherita di Savoia af. Zou Cavendish het weer af kunnen maken tegen concurrenten als Elia Viviani (Cannondale) en Matthew Goss (Orica-GreenEdge)? Op 150 meter van de meet werd het antwoord duidelijk: ‘ja’! De Brit werd perfect afgezet door gangmaker Gert Steegmans en rondde de sprint als in zijn beste dagen af. Dit was een spurt uit het boekje. Logisch ook dat de opluchting van ieders gezicht af viel te lezen. De ploeg heeft de sprinttrein eindelijk op de rails. Dat belooft veel voor de rest van de Giro.

Giro d’Italia 2013 – Uitslag etappe 6:
1. Mark Cavendish (Gbr/Omega Pharma-Quick Step) 3u 56’ 03’’
2. Elia Viviani (Ita/Cannondale) z.t.
3. Matthew Goss (Aus/Orica-GreenEdge) z.t.
4. Nacer Bouhanni (Fra/FDJ) z.t.
5. Mattia Gavazzi (Androni Giocattoli-Venezuela) z.t.
25. Koen de Kort (Ned/Argos-Shimano) z.t.

Algemeen klassement na etappe 6:
1. Luca Paolini (Ita/Katusha) 23u 52′ 42”
2. Rigoberto Uran (Col/Sky Procycling) +17”
3. Benat Inxausti (Spa/Team Movistar) +26”
12. Robert Gesink (Ned/Blanco Pro Cycling Team) +45’’

Bekijk hier het volledige dag- en algemeen klassement.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>