Giro-dagboek van de Nederlanders: etappe 7

Nederlandse vlagAan de 96e Giro d’Italia nemen liefst 17 Nederlanders deel. Een record. Reden genoeg om elke dag hun prestaties in de gaten te houden. Lees hier het Giro-dagboek over onze landgenoten. Vandaag: etappe 7.

Speculeren
In deze etappe zouden de vroege vluchters wel eens tot het einde stand kunnen houden. Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) en Maarten Tjallingii (Blanco Pro Cycling Team) deden er dan ook goed aan om hierop te speculeren en in de aanval te gaan. Helaas bleek de finale voor hun te lastig. Op 35 kilometer van de streep moesten zij Emanuele Sella (Androni Giocattoli-Venezuela) en Adam Hansen (Lotto-Belisol) laten rijden. Jammer. Want Hansen zou uiteindelijk deze etappe op zijn naam schrijven. Een gemiste kans voor de Nederlandse vrijbuiters.

Sterke eerste week
De prestaties van de drie Blanco’s (Gesink, Kelderman, Kruijswijk) en Pieter Weening (Orica-GreenEdge) deden dit echter al snel vergeten. De vier heren zaten namelijk andermaal in de groep der favorieten. Weening, die in de vorm van zijn leven verkeert, sprintte naar een knappe negende plaats. Robert Gesink werd 19e, maar pakte wel 1’25” winst op concurrent Bradley Wiggins (Sky Procycling). Een uitstekende zaak. Zij sloten zo een goede eerste week in stijl af. In het algemeen klassement staan met Gesink (7e) en Weening (9e) nu ook twee landgenoten in de top-10. Laten we hopen dat zij deze lijn doortrekken. Te beginnen met de lange tijdrit over 55 kilometer die morgen (zaterdag) op het programma staat. Benieuwd wat de Nederlanders daar kunnen laten zien.

Nederlanders in etappe 7:
9. Pieter Weening (Orica-GreenEdge) +1’07”
16. Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team) z.t.
17. Steven Kruijswijk (Blanco Pro Cycling Team) z.t.
19. Robert Gesink (Blanco Pro Cycling Team) z.t.
63. Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) +3’38”

De andere twaalf landgenoten vindt u terug in de volledige uitslag.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>