Breukink wekt ergenis op

Eerst een citaat van Breukink op wielerupdate.nl: “Twee renners steunden Gesink. Maar dat vrijwaart de anderen natuurlijk niet. We hadden mee moeten zijn. Afgezien van Armstrong en misschien Kirchen zaten er verder gelukkig geen kopmannen bij. Het is vervelend, maar we moeten er niet te dramatisch over doen,”
Deze woorden typeren Breukink als ploegleider. We weten natuurlijk niet hoe Breukink binnenskamers reageert, maar naar de pers toe lijkt het of wat er gisteren gebeurde allemaal niet zo vreselijk was. Dat was het dus wel! Als onze laatste Nederlandse gele trui-drager over alle missers zo laconiek blijft doen, hoe kan je dan van je renners verwachten dat ze attent en agressief van voren koersen?!

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Breukink wekt ergenis op

  1. wielrenfan

    wordt er op blog wel eens wat positiefs gezegd. Snap dat er af en toe een discussie uitgelokt moet worden, maar hier is altijd alles negatief. En nee ik ben geen Rabo fan, wel gun ik alles wat nederlands is het beste. Maar Menchov en zijn ploegleiding altijd voor oelewappers uitmaken. Beetje respectloos van al die nietskunners over de winnaar van de Vuelta en Giro (ja wie hebben dat allemaal gepresteerd, zoek maar eens op)

      /   Reply  / 
  2. Bas

    Negatief of niet, het is inderdaad opvallend dat Rabobank, of liever de beschermde renners in de ploeg, gisteren wederom de slag misten. En dit na de waarschuwing van vorig jaar, toen Menchov dit ook al overkwam.

    Goed, er waren er meer die zaten te slapen, maar als je aspiraties hebt op een goede klassering mag je dit niet overkomen. Opvallend is het verschil in scherpte: Breukink die schouderophalend commentaar geeft en Armstrong die droogjes constateert dat het geen ‘rocket science’ is om in te zien dat dit in een dergelijke etappe kan gebeuren en je dus attent moet koersen. Het verschil tussen een absoluut winnaarstype en een goede runner up, zo zullen we het maar noemen.

    Ik blijf erg benieuwd naar de ontwikkelingen in de koers, en hoe de leiding van de Raboploeg hierop gaat reageren. Als ze wederom alles in dienst gaan zetten om Menchov vijfde of vierde te laten worden in het klassement, is dat wel het failliet van de ploeg voor mij. Dan zie ik véél liever Skil Shimano: elke dag fris er tegenaan. Chapeau!

      /   Reply  / 
  3. Frans Godrie

    Tour begint volgende week pas Dan zijn Menchov en Geesik echt goed Dus geduld

      /   Reply  / 
  4. gerrit

    Op deze blog wordt wel degelijk genoeg positief nieuws gepost over de Rabobankploeg. Check de posts over de Rabo-opleiding en berichtgeving over Giro en Ten Dam. Maar je moet het toch met me eens zijn dat het acteren van de Rabobankploeg weinig ruimte laat voor superlatieven.

      /   Reply  / 
  5. Ed

    Rabo is een ploeg die het in niets van faciliteiten ontbreekt. De salarissen van de renners, ploegleidng en andere begeleiders zijn navenant. Dan mag je top verwachten. Astana verkent het parcours 5 keer , valt geen enkele keer en wint. Rabobank verkent een keer, valt in de eerste kilometers en verknalt zijn tijdrit. Toeval .. ?? Je kunt dan als Breuking zijnde critici niet het gras voor de voeten wegmaaien door te stellen dat het ook niet beter was gegaan als je het parcours 5 keer had verkend. Dat weet je gewoon niet. Ook had een top ploegleider de waaiervorming van dinsdag voorzien en er op geanticipeerd. De ploegleiding van Rabobank is natuurlijk goed maar niet top. Is het kritiek, nee het is meer een constatering.

      /   Reply  / 
  6. gerrit

    ik had het niet beter kunnen verwoorden Ed

      /   Reply  / 
  7. Frits

    Het is weer Menchov die valt wat hem ook al in de tijdrit van de Giro gebeurde misschien eens op de wielerbaan sturen leren ?

      /   Reply  / 
  8. Bas

    Nou ja, ze hebben nu tenminste één probleem minder: met het uitvallen van Gesink kan men weer gaan rijden voor een vierde, vijfde plek voor Menchov… of achtentwintigste, zevenendertigste, ook mooi.

    Wat had ik graag Koos aan het werk gezien, en Brammetje Tank. Die hadden tenminste spektakel gemaakt, òp de fiets (en niet ernaast, zoals Menchov) en erna. Zeggen waar het op staat, en niet dat gemurmel van Breukink. Veldheer: sta voor uw troepen en voer ze aan! Niet reageren, maar acteren! Die zwabber van een Menchov lekker op verlof sturen, laat die zich maar lekker gaan voorbereiden op de Vuelta, en de teugels bij de andere jongens laten vieren.

    Voor mij hoeft niemand te winnen, geen rit, geen trui, geen rood rugnummer, zolang als er maar wat Passie in zit!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>