Staatssecretaris bij Mart Smeets op bezoek

Gisterenavond heb ik mij verbaasd over enkele uitspraken van onze staatssecrataris Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker. Ze vertelde al jaren een fietsliefhebber te zijn en de sport op afstand te volgen. Mart vond het maar magertjes dat er slechts 10 Nederlandse renners in de Tour reden. Jet wist te vertellen dat er onder die 10 wel een aantal echte toppers zaten. Wie dan? vroeg Mart. Ehh, begon Jet, nou ehh Thomas Dekker is een zeer talentvolle goede Nederlandse renner. Oei, ai, vind ik nu niet een heel gelukkig gekozen voorbeeld van de huidige generatie Nederlandse toptalenten. Ze haastte zich nog wel om ook Laurens ten Dam te noemen, ok. Jammer dat onze alwetende, zichzelf zeer goed vindende anchorman Mart Smeets niets met deze opmerking deed. Hij had er direct bovenop moeten duiken en het verhaal van Dekker belichten in de avondetappe. Maar nee, dat deed Mart niet. Mart nipte nog maar eens van de rode wijn en liet Jet haar politieke verhaal over meer sporten en bewegen, te beginnen bij de jeugd, afratelen. Het moet vooral gezellig blijven bij Mart, niet te kritisch graag. Jammer

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Staatssecretaris bij Mart Smeets op bezoek

  1. Henk

    Beschamend optreden, toont maar weer eens aan dat Den Haag op een voetstuk staat en totaal van Nederland vreemd is.

      /   Reply  / 
  2. sjaak

    Wat doen zulke mensen in zulke programma’s??
    Dat vraag ik me af. Ik wil ploegleiders en renners zien en horen. Vraag ze dan waarom ze niet bij de kopgroep zitten, pak ze aan op de laffe manier van rijden!! Daar zijn deze programma’s voor en niet voor dat stomme gelul van een producer en een politicus!

      /   Reply  / 
  3. Gerrit Vermeulen Auteur

    Mee eens, maar ten opzichte van de equivalent op de Belgische tv is de avondetappe van de NOS toch nog een goed programma. Met vaak net wat meer aansprekende gasten dan bij de Belg. En dat is in het verleden wel eens andersom geweest.

      /   Reply  / 
  4. Bas

    Ach, ik kan Mart goed hebben, geroosterd boven een smeulend houtskoolvuurtje. Mind you, zijn vlees moet goed gemarineerd te zijn door die straffe wijnkuur elke avond.

    Avond aan avond vult Mart de buis met gebabbel. Weet je echt niet meer wat uit te zenden: huur Mart en hij keuvelt zo een uur vol, het ene oor in, het andere oor uit. Hoogstens bij de echt hersenlozen weerklinken Marts woorden een aantal maal op en neer.

    Uitzending met Boogerd gezien? Daar was de hielenlikkerij met onze staatssecretaris (minister in het Frans) echt he-le-maal niets bij. Geen enkele kritische vraag, waar er toch wel een aantal harde noten te kraken waren. Mart speelt de vermoorde onschuld, lult lekker mee in het kader van als-ik-jou-tof-vind-vindt-jij-mij-tof-en-blijf-ik-op-de-buis-tralala.

    En als er dan echt wat gebeurt vlamt Marts pathos als een bliksemflits op de renners neer, foei Serrano!, alsof hij persoonlijk gepakt is. Bah. Helaas zitten we nog tot ver na zijn dood met Mart opgescheept, denk ik. Vermoedelijk heeft hij in zijn contract staan dat hij nog tot ver na zijn dood als gebalsemd lijk op het scherm komt om commentaar te geven, te ondertitelen, te duiden.

    Gelukkig hebben we wij op de Belg een alternatief: wat een verademing om daar mensen een programma te zien maken uit liefde voor de fiets, waarin tenminste niet de presentator centraal staat. Nog een pech dat de Belgen niet aan schaatsen doen, hadden we in de winter tenminste óók een alternatief voor onze nationale babbelkous!

      /   Reply  / 
  5. gerrit

    @bas, jongen ik ben van 22 augustus tot en met 6 september op vakantie. Je lijkt me uitermate geschikt om mijn taken als Blogger over te nemen in die periode :-)

      /   Reply  / 
  6. Bas

    Zou kunnen, bovenstaande laat in ieder geval zien dat ik genuanceerd genoeg over de zaken denk, hahaha. Helaas voor jou en gelukkig genoeg voor mij (Quod Erad Demonstrandum, wat zoveel wil zeggen als: wat te bewijzen is) zit ik die eerste week van september ergens tussen Pordoi en Tre Cime. Kortom ik ga iets nog leukers doen dan schrijven over fietsen en dat is fietsen zelf!

      /   Reply  / 
  7. rooth

    Geweldige Tour en beelden bij NOS! Alleen…, Mart Smeets, met… het D-woord! En maar zeuren over de meubeltjes van de Rabo Bank. Joepie, stuurt de NOS hem echt met pensioen? Zou geweldig zijn voor ALLE wielerfans in nederland.
    Mensen doe hier iets mee/aan, s.v.p.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>